zaterdag 23 november 2013

Berichtje uit Bali

Hallo iedereen,
Er is weeral een week voorbij gegaan, Fabienne zit al in het koude België van donderdag, we hebben een heel fijne tijd gehad hier samen en ja nu is het hier weer aanpassen natuurlijk.
Donderdag morgen bezoek gehad van Tiny & Henk, we kennen ze al van in 2007, het eerste jaar dat we voor zes maanden kwamen, we hebben weer fijn kunnen kletsen.
Nadien was het massage tijd voor Robert, hij is woensdag gevallen hier op het terras, het had heel de nacht geregend en het terras was wat nat, hij is uitgegleden, waarschijnlijk de meniscus wat geraakt, natuurlijk zijn slecht been, maar geen vel eraf of gekneusd.
Iluh heeft hem eens goed onderhanden genomen, nadien zijn we gaan zwemmen, dat was wel goed voor zijn been, het water was ijskoud vond ik, nadat het de dag ervoor heel de dag geregend had.
Maar jullie hebben nog wat verslagjes te goed, we kregen een uitnodiging voor het huwelijk van de zoon van het restaurant waar we gewoonlijk gaan eten, maandag was de ceremonie en dinsdag de receptie, aansluitend aan het huwelijk was er dan de 3 maanden ceremonie van hun baby.
Nu was mijn kebaya nog niet gemaakt want had tegen Atik gezegd het is voor in december, maar ja nu had ik hem wel graag natuurlijk, Atik heeft het nog snel gemaakt dus kon ik netjes er naar toe.
Maar ja welk uur gaat de ceremonie beginnen, dit is altijd een vraag hier, Eny de dochter zou ons bellen, rond 11 uur kregen we bericht dat ze op komst waren, dus wij onze sarong en kebaya aan en op stap, we zijn te voet gegaan daar het niet zo ver was.
Er was nog niet zoveel volk, natuurlijk waren wij drie de enige blanke, nadien kwam het bruidspaar aan in een versierde auto, wat waren ze nog jong, we konden de nodige foto's maken voor de Holy Man aankwam, we werden eerst al uitgenodigd om thee of koffie te drinken met koekjes, nadien moesten we gaan eten wat natuurlijk weer heel lekker was.
Dan was het tijd voor de ceremonie, de Holy Man was klaar weer veel offergaven overal en gebeden werden gehouden en warm dat het er was, nadien was dan de ceremonie van hun baby, nu hebben we al zoveel 3 maanden ceremonies al gezien, veel handelingen zijn hetzelfde maar toch ook weer allerlei nieuwe waren er te zien.
Tegen 16.00 uur zijn Fabienne en ik naar huis gegaan, Robert was al vroeger weg die vond het er iets te warm en is maar gaan zwemmen.
De volgende dag was de receptie, we wisten niet wat we konden verwachten van een Balinese receptie, we werden weer hartelijk ontvangen door de familie, we kenden er al vele van de dag ervoor.. 
Het bruidspaar zat in mooie stoelen de gasten op te wachten, het leek wel een Belgische receptie, er stond een heel buffet opgesteld, ja wat kon je anders verwachten van een dame die een restaurant heeft.
We hebben onze envelop in de mooi doos gedaan die bij de inkom was geplaatst, we hebben twee mooie dagen beleefd.
De volgende dagen hebben we het rustig aan gedaan, veel in de pool vertoefd, Fabienne wilde ook nog een aantal dagen rustig aan doen voor ze terug naar huis vertrok, maar de dag voor haar vertrek hadden we weer een 3 maanden ceremonie, maar dat verslagje krijgen jullie volgende week weer hoor.

Groetjes Rita & Robert

Geen opmerkingen:

Een reactie posten