zaterdag 30 november 2013

Berichtje uit Bali

Hallo iedereen,
Is er nu echt al een week voorbij, dus dit betekend dat ik weer iets van ons moet laten horen, kort en bondig alles is hier nog opperbest.
Nog twee weken en we zitten in de helft van ons verblijf hier, bij jullie zijn de voorbereidingen voor sinterklaas en kerstmis al volop aan de gang denk ik, hier blijft het precies juli dus steeds nog mooi weer.
Verleden week hebben we s 'avonds nog eens wat regen gehad, gisteren een meer bewolkte dag maar niet zoals in België, als het hier bewolkt is het ook nog steeds warm en zalig buiten.
Nog een verslagje van een drie maanden baby hebben jullie nog te goed, dit was de dag voor Fabienne naar huis vertrok, dus ze had geluk dit nog te kunnen meemaken.
De feestelijkheden duurde verschillende dagen, vrienden en buren kwamen met allerlei geschenken voor hun, natuurlijk kregen ze allen eten en nog van alles mee naar huis ook.
Tegen een uur of 11 bracht Robert ons één voor één naar de woning van Iluh, het was een ceremonie voor haar kleindochtertje, wat ons daar opviel was hoe netjes en proper het daar allemaal was op het erf, ze wonen er met verschillenden families.
Eerst natuurlijk weer koffie, thee en zoetigheden, nadien had Iluh voor ons ook eten gemaakt dat niet zo pikant was als voor de andere mensen, we hebben weer heerlijk gesmuld daar.
Het was nog even wachten op de Mangku, daarna begon de ceremonie, weer veel rituelen zoals bij de andere ceremonies, je zag een heel blije en opgewekte familie, zoals je op de foto's kan zien.
Ook hier weer de baby met de voetjes in het water, nadien kreeg ze de nodige armbandjes, halsketting en ring aan.
Wij waren de enige westerlingen daar samen met de familie, we kregen ook nog een doosjes met zoetigheden en eten voor de volgende dag mee, wat heeft Robert er weer van gesmuld en ik ook natuurlijk.
Nadien natuurlijk wij drie in de pool want we hebben weer wat gezweet, maar gewicht verliezen we er niet mee hahaha.
De volgende dag vertrok Fabienne zoals ik op het vorig verslagje schreef, heel de dag regen, ik dacht ze gaat de zon toch niet meenemen naar België maar nee hoor, de dag erop weer volop zon.
Ook Robert zijn been en voet is bijna terug ok, een paar maal is de massage dame geweest en hij kan al terug rondtoeren op de motor.
Nu hebben we enkele weken het rustig aan gedaan, geen ceremonies meer, lekker veel in de pool en genoten van alles wat Bali ons te bieden heeft, hopelijk krijgen we snel bericht dat onze meubeltjes klaar zijn in Ubud dan wordt het weer eens een dagje uit naar daar.
Maar een kort verslagje deze keer, je moet begrijpen ik heb verlof héé.
Groetjes Rita & Robert

Geen opmerkingen:

Een reactie posten