woensdag 30 oktober 2013

Berichtje uit Bali

Hallo iedereen, 
Weeral meer dan een week geleden dat ik nog iets heb geschreven op onze blog dus ik dacht dat wordt weer eens tijd dat ik nog eens iets laat horen van ons, het was een heel drukke week, ja wat is druk als je op vakantie bent, genieten natuurlijk.
Verleden week dinsdag zijn we al om 8.30 vertrokken naar Noella, in Blahbatuh in de omgeving van Ubud.
Maar eerst richting de shop van het houtsnijwerk waar we verleden jaar onze meubeltjes hebben laten maken, Putu was er en herkende ons direct, oei is er iets met de meubeltjes, nee hoor alles ok en ook netjes afgeleverd bij ons door http://www.bali-style.nl
Robert had thuis een tekening gemaakt van een spiegel en kapstok die hij wilde laten maken, dus alles uitgelegd, ze gaan ons eerst een schets toesturen om te zien of het dit is wat we wilden. 
We zagen daar een mooie kist in houtsnijwerk staan dus even onderhandeld en ineens meegenomen en deze staat nu te pronken in onze kamer, als alles klaar is doen we het naar de cargo dienst om naar België te versturen.
Nadien op weg naar Noella.
We werden er hartelijk ontvangen en ze wonen er prachtig veel beter dan in Sanur en zeker voor de kinderen ze kunnen er vrij rondlopen en zich amuseren in de visvijver naast hun huis.
We hebben Ayam Betutu gegeten, kip opgevuld met kruiden en in bananenbladeren gebakken, dit was de eerste keer dat we dit gegeten hebben maar oh zo lekker, dus dat gaan we hier ook nog wel eens eten.
In de namiddag terug richting Lovina, het was heel druk op de weg want de dag nadien was het Galungan,op deze Hindoeïstische feestdag wordt de overwinning van Dharma op Adharma gevierd. Het is de dag dat de geesten van de voorouders hun huizen bezoeken, om de geesten welkom te heten is het eiland vol met offers en vinden er verschillende offerceremonies plaats, overal waren de mensen langs de weg mooie penjors aan het zetten, de ene al mooier dan de andere, deed me denken aan onze kerstboom.
Nu zaterdag op Kuningan, 11 dagen later, verlaten zij de aarde weer.
s' Woensdag naar de tempel in Banyualit daar kwamen de meeste bekenden van ons offeren ook werden er weer mooie foto's genomen, natuurlijk werden we weer overladen met fruit en allerhande snoepjes.
s' Avonds kwamen we nog mensen tegen die ik ken via internet, we wisten wel dat ze er waren maar was toch fijn ze ineens te zien verschijnen daar, de dag erop zijn ze bij ons op de koffie gekomen en hebben we fijn bij gepraat.
Vrijdag kwamen dan Fabienne en haar schoonzus in het hotel aan, niet bij ons, we hadden aan de driver gevraagd een half uurtje ervoor bel even, ja hij was al hier toen hij belde, wij snel op de motor en naar het hotel gereden, was weer een blij weerzien natuurlijk.
Ze zagen het toch niet zitten daar in dat hotel, ze kwamen met een lijstje van andere hotels af, nu kwam het ander huisje waar wij logeren dinsdag vrij dus heb het hun verteld en ja daar waren beide snel voor te vinden, aangezien die Rus toch niet kwam, ze zijn even gaan overleggen met de eigenares en ja was ok ze konden dinsdag middag naar hier komen.
Maandag verjaarde de eigenares, wij waren ook uitgenodigd, dus eerst lekkere bubbeltjes en nadien heerlijke sate's, varken en kip, marinade naar haar moeders recept, wat hebben we gesmuld  van die lekkere sate's.
Dinsdag voormiddag kwam Fabienne en haar schoonzus hier aan, al de bagage werd bij ons gezet tot de kamer gepoetst was en konden ze erin, dit was wel een erg groot verschil dan het andere hotel.
Niet voorzien en toch gebeurt zitten we terug samen in hetzelfde hotel dan de beide vorige jaren.
Zo was een hele uitleg over de voorbije week
Gr Rita & Robert
 

2 opmerkingen:

  1. Wat leuk dat Fabienne nu toch naast je zit, begrijp dat ook bij haar Melamun dus niet doorgegaan is.
    En nu begrijp ik met dit domme koppie ook dat jullie met de auto naar ubud zijn geweest, ik dacht eerst echt met de motor daarom vond ik het zo ver op een dag heen en weer, maar dan had je ook die kist niet mee kunnen nemen.
    Zo zie je maar hoe belangrijk het is dat jij ons verslag doet hahahaha.
    Geniet maar lekker verder, verdikie jullie zijn al bijna 2 maanden weg nog maar 4 te gaan, wij nog 24 dagen voor vertrek.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hi Marian, ja fijn voor ons en voor haar ook, want volgende week vertrekt haar schoonzus naar huis en dan is ze toch nog 12 dagen hier.
    Het voorval heb ik in een mailtje uitgelegd, maar was niet Melamun maar Angsoka.
    Hahaha, zie ons al rijden met de motor en de kist onder onze arm.
    Nog effe voor jullie en je kan al zeggen deze maand vertrekken we !!!

    BeantwoordenVerwijderen