maandag 21 oktober 2013

Berichtje uit Bali

Hallo iedereen, 
Er is weeral een week voorbij, kunnen jullie het voorstellen wij zijn al een maand in Bali, veel hebben we nog niet gedaan wel genoten dus dat is ook heel voornaam.
Vrijdag zijn  we naar Sambangan gereden, daar woont Komang die in het vorige hotel werkte, ze is een paar maanden geleden bevallen van een wolk van een dochter, twee jaar geleden waren we op haar huwelijk ook uitgenodigd.
Dus nu wilde we de baby wel eens zien, dus wij op de motor de bergen in, het is toch wel zo'n 30 minuten rijden, prachtige zichten hadden we onderweg, we werden heel goed ontvangen, met drank en allerlei koekjes en cakes, ook haar schoonzus en schoonmoeder waren er, wat kon die schoonmoeder tetteren en dan nog in het Balinees verstond er niets van, kan goed geloven dat ze niet bij haar bleven wonen en apart gaan wonen zijn.
We hadden wat knuffeldiertjes en een enveloppe met geld bij, daar kan ze mee doen wat ze wil, maar wat een wolk van een baby, volgende maand zijn we uitgenodigd voor de 3 maanden ceremonie met "babi guling " geroosterd speenvarken, dat ziet Robert natuurlijk wel zitten, ik niet zo maar wel de ceremonie op zich zelf vind ik best wel fijn.
Rond de middag terug naar huis en bij" Warung Lina " bakso gaan halen, soep met vleesballetjes, weer alles in een plastic zakje en volgende keer maken we er een foto van voor de geïnteresseerden, zo kunnen jullie zien hoe dat hier gedaan in een "Take Away ", niet te geloven voor diegene die nog nooit in Indonesië geweest zijn.
Nadien kwamen Bernadette en Dirk op bezoek, ze logeren hier in ons straatje, fijn bij gepraat, nadien Cintje en Huub op bezoek waar we weer van genoten hebben om samen te kunnen kletsen.
Zaterdag kregen we Belgische vrienden op bezoek die in Sanur logeren, dus weer een goed gevulde dag, nu was Robert vergeten te zeggen dat hij beloofd had om foto's te gaan nemen aan het strand in Banyualit waar we verleden keer logeerde, het was een ceremonie voor het land en de zee, " Bhakti Segara " de dolfijnen en snorkeling organisatie van Banyualit, ze vroeger of Robert ook wilde sponseren, dat heeft hij ook gedaan.
Hij had zo zijn verkenners die melde wanneer de ceremonie ging beginnen, rond 15.00 uur kreeg Robert telefoon dus hij er naar toe, het was maar een kleine ceremonie maar het heeft toch altijd wel iets.
De bootjes gingen de zee op en brachten "Heilig Water " mee waar ze de mensen en de offergaven mee besprenkelde, na het bidden kregen we alleen een doosje met allerlei snackjes, Robert ook nog een grotere doos met kip, tempe, ei met sambal, groenten en rijst, het was wel redelijk pikant maar ja is ook bedoelt voor de Balinese mensen, maar ja als sponsor krijg je natuurlijk ook dit eten. We kregen natuurlijk weer van alle soorten fruit en zoetigheden mee naar huis.
Zondag avond waren we door onze Belgische vrienden die hier in ons straatje logeren uitgenodigd om te gaan eten, daar zeggen we natuurlijk niet nee tegen, dus lekker gesmuld.
Daar we al enkele dagen niet meer in het centrum geweest waren zagen we verschillende kennissen terug van al de vorige jaren.
Vandaag maandag waren we uitgenodigd bij Niken en Wim, ze hebben een prachtig resort, met 3 aparte huisjes te huur, heerlijk rustig en prachtig gelegen een beetje hogerop met een fijn verfrissend briesje.
We hadden een heel fijne dag, voor herhaling vatbaar natuurlijk, voor de geïnteresseerden hier is de link naar hun huisjes.
Morgen dinsdag weer een drukke dag, we vertrekken al om 8.30 richting Ubud waar we onze vriendin Noella & haar gezin gaan bezoeken, normaal verblijven we daar een nachtje als we naar Bali komen omdat ze in het Zuiden woonde maar nu wonen ze in de omgeving van Ubud dus dachten we dat het beter was een hele dag naar hun te gaan en eens goed gaan bij kletsen.
Maar eerst gaan we even naar Ubud Mas, want we willen toch nog iets laten maken voor thuis, een spiegel met houtsnijwerk en ook een kapstok,  we weten nu waar we moeten zijn dus dat wordt onze job morgen en dan gaan bij kletsen in Blahbatuh in Gianyar.
Dat verslag kom nadien wel hoor
Groetjes Rita & Robert

2 opmerkingen:

  1. wat moeten jullie toch allemaal vervelende dingen doen en dan al dat eten nog eens er bij, snap niet hoe jullie het uithouden.grapje natuurlijk he.
    Ga maar lekker door zo, is wel een hele rit hoor naar Ubud op een dag heen en weer, maar ja valt het tegen kan je altijd wel ergens slapen.
    En kijk uit dat ze jullie strakjes niet moeten gaan sponsoren met die aankopen van spiegel en kapstok.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja hé, het leven is hard hier, een hele trip dat wel, we vertrekken al om 8.30 en we zien wel hoe alles verloopt, woensdag Galungan hier en dan kan het wel eens druk zijn op de weg met ceremonies.
    Haha, gelukkig hebben we nog een aantal Rp voor de spiegel en kapstok hahahah
    Gr R & R

    BeantwoordenVerwijderen